Header ads

» » » » » » » AK GÜNLERE: Sosyal medya 1973 CHP seçim bildirgesi ile çalkalanıyor


AK GÜNLERE: Sosyal medya 1973 CHP seçim bildirgesi ile çalkalanıyor.

CHP'nin Ecevit yönetiminde kazandığı ilk seçim olan 1973'teki Seçim Bildirgesi kitabına "AK GÜNLERE" ismini verdiği ortaya çıktı.

Şimdilerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin en büyük rakibi olan CHP'nin bir dönem "AK Günler" diye seçim bildirgesi hazırladığını biliyor muydunuz?

SEÇİM BİLDİRGESİ "AK GÜNLERE"

İsmet İnönü'den sonra CHP koltuğuna oturan Bülent Ecevit yönetimindeki CHP, 14 Ekim 1973 seçim bildirgesinin ismine "AK GÜNLERE" ismini verdiği ortaya çıktı. Yani CHP'de bir zamanlar şimdilerde AK Parti'nin yaptığı gibi vatandaşları ulaştırmayı vaat ettiği geleceği "AK Günler" diye nitelemiş.

2001 yılında Erdoğan başkanlığında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi, partinin isminden de hareketle "AK Günler, AK Yarınlar" nitelemelerini çok kullanıyor.

Partinin internet sitesinde girdiğinizde "Adalet ve Kalkınma"nın kısaltılmışı olan "AK" kelimesi; "AK İcraatlar, AK Kanal, AK Hedefler, AK Gençlik" şeklinde tanımlanıyor.

Başbakan Erdoğan da konuşmalarında, geleceğe yönelik atıflarında "AK Gençlik, AK Günler" ifadelerine çok kullanıyor.

İşte AK Parti'nin bu "AK" kısaltması yıllar önce CHP tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. CHP, 1973'teki seçim bildirgesine "AK GÜNLERE" başlığını vermiş. Ön kapakta küçük bir CHP logosu ve üstte "AK GÜNLERE" ismi bulunurken, arka kapakta ise büyükçe bir CHP logosu ve hemen altında "CHP Seçim Bildirgesi 1973" yazıyor.

Seçim Bildirgesi'nin Giriş Kısmında ise şöyle yazıyor;

"Ne yoksulluk Ne Baskı

Ne Ezen, Ne Ezilen

İnsanca Hakça Bir Düzen

AK GÜNLER ÜLKEMİZE ÖYLE BİR DÜZENLE DOĞACAKTIR"

CHP O SEÇİMLERİ KAZANDI

İşin ilginç tarafı o dönemde halkın karşısına "AK GÜNLERE" diyen çıkan CHP, o seçimden zaferle ayrılmıştı.

1965'te İnönü'nün başlattığı Ortanın Solu hareketini Demokratik Sol'a dönüştüren ve kitlelere benimseten Bülent Ecevit CHP'yi birinciliğe taşımıştı. Cumhuriyet Halk Partisi bütün yurtta oyların % 33'ünü alarak 185 milletvekilliği kazandı ve birinci parti olmuştu.

Ecevit'in en büyük rakibi Süleyman Demirel'in Adalet Partisi ise %29 oy almış ve 149 milletvekili kazanmıştı.

Buraya Tıkla Bütün Seçim Bildirgesini indir

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/e_yayin.eser_bilgi_q?ptip=SIYASI%20PARTI%20YAYINLARI&pdemirbas=197600453


Yorumlarınız bizim için değerlidir; sayfanın aşağısından yorum yapabilirsiniz


Ksü Haber | Haber 46 | 46 Haber | Kahramanmaraş Haber | Kahramanmaraş Sondakika | Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Haber | Aksu Haber | Kahramanmaraş Hava Durumu |  maraş haber son dakika

KSÜ Haber
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yapabİlİrsİnİz