Header ads

» » » » » » KSÜ Rektörü Deveci Çalışan Gazeteciler Günü Yemeği

KSÜ Rektörü Prof.Dr. Durmuş Deveci, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlamak ve basın mensuplarıyla tanışmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında, Kahramanmaraş’ta görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile buluştu. Toplantıda konuşan Prof.Dr Durmuş Deveci, amaçlarının basın çalışanlarının bu anlamlı gününde mutluluklarını paylaşmak ve basın mensuplarını yakından tanıma fırsatını değerlendirmek olduğunu söyledi. Basın mensuplarının “Çalışan Gazeteciler Gününü” kutlayarak sözlerine başlayan Rektör Deveci, Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birinin güçlü basın olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 54. yılını kutlamaktayız. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her koşulda görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin, düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele, her türlü takdirin üzerindedir. Bu nedenle güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır.

Ayrıca sohbet esnasında Prof. Dr. Durmuş DEVECİ “Üniversiteye eleman alımlarında kesinlikle kişinin bilgisine, birikimine, üniversitemize ne kadar katkı yapacağına bakacağım. Kimsenin selamı olmadan dosyasını alıp gelsinler, gerekeni yaparım” dedi.

Bu haber hakkındaki bütün gelişmeleri okumak için tıklayınız 

KSÜ Haber
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Rektörümüzü tebrik ediyorum banada yardımı olabilir misiniz acaba akademisyen olmak istiyorum ama masrafın çok olmasından dolayı ailem kamuya geçiş ıcın benı destrklemıyo lütfen yardımcı olun öğrencınıze

    YanıtlaSil