Header ads

» » » » » KSÜ Pazarcık Meslek Yüksekokulunun Temeli Atıldı

KSÜ Pazarcık Meslek Yüksekokulunun 18 derslik olarak yapılacak yeni hizmet binasının temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Yaklaşık 6 bin 100 metrekare kapalı alana inşa edilecek olan ve 2015 Eylül ayına kadar bitmesi planlanan yeni okul; 18 adet derslik, 2 adet bilgisayar sınıfı, 14 adet personel odası, 150 kişilik konferans salonu, 1 adet kütüphane, 2 adet yemekhane ve 2 kantinden oluşacak.

8 PROGRAMDA, BİN 500 ÖĞRENCİYE HİZMET VERİLECEK

Törende konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Pazarcık için bir sorun haline gelmiş olan Meslek Yüksekokulu temelinin atılmasının önemine dikkat çekerek "Bu konuda, yoğun bir çalışma sürecinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi. Yeni yerleşkenin tamamlanmasıyla birlikte, 8 programda yaklaşık bin 500 öğrenciye hizmet verileceğini kaydeden Rektör Deveci şunları söyledi: Temel atma sürecinden sonra bu işin daha da takipçisi olacağız. Bunun için müteahhidimizden iş bitiş tarihi içi söz almak istiyoruz. Meslek Yüksekokulumuz için yeni bölümler açmak, Üniversite Yönetimi olarak bizlere düşüyor. Pazarcık MYO için ne gerekiyorsa diğer ilçelerimizden geri kalmaması için üzerimize düşeni yapacağız. Pazarcık MYO yerleşkesinin ve yeni binasının Ülkemize, Kahramanmaraş’a, İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”
Yeni yerleşkenin tamamlanmasıyla öğrencilerin güzel bir fiziki ortama sahip olacağını sözlerine ekleyen Rektör Deveci, konuşmasının ardından kürsüye, Rektörlük görevini devraldığı Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'ı davet etti.

Mütevazı davranışı ve iltifatlarından dolayı Rektör Deveci'ye teşekkür eden Karaaslan, "Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum." diyerek başladığı konuşmasında Pazarcık MYO'yu göreve geldiği ilk günlerde gündeme aldıklarını söyledi. Karaaslan "Rektörlük görevine başladığımız 2010 yılı sonunda ilk önce Pazarcık MYO'yu ele almıştık. Baraj gölü çevresinde bir temel inşaat üzerine müteahhide siz başlayın biz gerisini getiririz diye başlayan süreçte bir takım hukuki sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bu yüzden orası bizim zamanımızı aldı. Daha sonra hemşehrilerimizden gelen talep üzerine yeni bir arayışa girdik." dedi. Nihayetinde 34 dönümlük bu alan üzerine karar aldıklarını söyleyen Karaaslan "Hemşehrilerimizin bu alanda hem fikir olmasıyla bu alan tercih edildi. Yöneticilerimizin üstün gayretiyle bu yıl Pazarcık MYO ilçemizde faaliyetlerine başladı. İnşallah kendi binasına da kavuşacaktır. Bu süreçte meslek yüksekokulumuzun ilçemize kazandırılmasına vesile olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum. Bu mutluluğu yaşamamda Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci mütehassıs davrandılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Bu güzel eserde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, geleceğimizin daha güzel günlere gebe olmasını Rabbimden diliyorum." diye konuştu.

12 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞTİ

Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe ise ilçenin en büyük sorunlarından biri olan Pazarcık MYO’nun göreve başladığı günden beri gündemde olduğunu ifade etti.
Pazarcık ilçesinin hem sahip olduğu coğrafi konum ve kültürel zenginlikler, hem de üniversite öğrencilerine olan hoşgörülü yaklaşımı açısından bir fakülte veya yüksekokulu kaldırabilecek uygun bir ilçe olduğunu belirten Boztepe şöyle konuştu: “Göreve geldiğim günden bu yana ilçenin en büyük sorunu olarak Pazarcık MYO’nun Kahramanmaraş ilinde eğitim yapması gündeme gelmişti. Ama bugün MYO’nun ilçemize kazandırılması vesilesiyle gerçekleşmiş olan temelin atılmasını sizlerle birlikte yaşamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Temel atma aşamasına gelinceye kadar başta Devlet Demir Yolları, Üniversite Yönetimi, İlçe Belediye Yönetimiyle yaklaşık 2 aylık yoğun bir süreci beraber geçirmek zorunda kaldık. Kadastral engellerden imarla ilgili konulara kadar çok farklı alanlarda birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldık. Fakat bu sıkıntıların aşılması konusunda bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, tüm iyi niyetini ortaya koyan başta Sayın Milletvekilimiz Dt. Sıtkı Güvenç olmak üzere Sayın Rektörümüze, Belediye Yönetimimize tekrar teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

SEKTÖR ODAKLI, NİTELİKLİ VE KALİTELİ MESLEKİ EĞİTİM

Pazarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şahin konuşmasında, sektör odaklı, nitelikli ve kaliteli mesleki eğitimi hedeflediklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Bir insan bir köprü kurar, bin insan o köprüden geçer. Pazarcık MYO olarak biz de bu güzel ilçemizde eğitime, sanata, kültüre, bilgiye, milli ve manevi değerlerimize köprü olabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz. Özellikle sektördeki paydaşlarımızla var olan işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Bu noktadan hareketle pazarcık MYO’da sektör odaklı, nitelikli ve kaliteli mesleki eğitimi hedeflemekteyiz.”

2000 yılında kurulan ve 2002 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Meslek Yüksek Okulunun 14 yıl boyunca Kahramanmaraş kent merkezinde faaliyetlerini devam ettirip, Milli Eğitim Bakanlığının yeni bir binayı MYO’ya tahsis etmesiyle Pazarcık ilçesine taşındığını söyleyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Pazarcık MYO 12 yıl boyunca Karacasu yerleşkesinde bir katın sadece yarısında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdü. Bu öğretim yılında ise 3 katlı modern yeni bir binaya taşındı. Bugün ise 5 katlı yeni ve büyük bir binadan oluşan yerleşkemizin temelini atıyoruz. Bu güzel gelişmeler nedeniyle heyecanımız, coşkumuz ve sevincimiz büyüktür. Bu sevince ortak olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi ve butona basılarak yeni okulun temeli atıldı.

Pazarcık Menderes mahallesinde gerçekleştirilen törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Üniversitemiz eski Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muharrem Anteplioğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Fatih Kıllı ve Prof. Dr. İsmail Bakan, Pazarcık MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şahin, Üniversitemiz Senato Üyeleri, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Oktay Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, Öğretim Üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.

KSÜ Haber
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. durmuş hocaya helaller olsun eski rektöre nezaket göstermş

    YanıtlaSil